Les instruccions marquen de forma clara que no es pot utilitzar cap estri elèctric (com batedora, nevera, turmix, ...).
A més, segons la tradició la massa mare te la han de donar i has de començar a treballar-hi un dijous, perquè el dissabte de la setmana següent tinguis el pastís enllestit.
Dijous: afegir un got de sucre i un de farina a la massa mare.
Divendres: remenar amb una cullera de fusta.
Dissabte i diumenge: deixar-ho reposar.
Dilluns: afegir-hi un got de llet, un de sucre i un de farina.
Dimarts: remenar.
Dimecres, dijous i divendreS: deixar reposar.
Dissabte: dividir la massa en 4 parts, de les quals donarem 3 a persones a qui desitgem salut i sort.
Amb la massa que ens queda (una quarta part) hi afegim els següents ingredients i en preparem 2 bizcochos.
Ingredients:
2 vasos de farina
1/2 vas de sucre
1 vas d'oli de girasol
1 vas de llet
1 sobre de llevat
2 ous
ratlladura de taronja o llimona
sal i canyella
1 grapat de nous o ametlles picades
1 grapat de panses enfarinades (perquè no baixin al fons)
1 poma ratllada
Elaboració:
barrejar-ho tot amb una cullera i abocar en un motlle untat amb mantega.
Coure al forn a 180º durant 45'.
Suggeriment: a mi de cada part me'n surten 2 plumcakes.
En la foto següent hi ha 2 receptes juntes: una amb tots els ingredients i una sense els fruits.
Suggeriment 1: es pot espolvorejar amb sucre llustre per sobre.
Suggeriment 2: es poden preparar motlles individuals de madalenes.
He trobat la recepta manuscrita en anglès i m'ha fet gràcia adjuntar-la:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada