Ingredients (per 4 persones):
- 1 solomillo
- 6-8 maduixes
- 50gr d'oli
- 2 cebes grans
- 250gr d'aigua tèbia
- 150gr de vi
- 1 pastilla de verdures
- verdures d'acompanyament
Escalfar l'oli (Thmx 3' vel. 1 temp. 100º).
Es pelen i fregeixen les 2 cebes uns 10' (Thmx 10' temp. Varoma, vel. 3 i 1/2).
Mentrestant s'obre el tall longitudinalment, es salpebra i es farceix amb les maduixes netes.
S'enrotlla i es tanca ben apretat amb film transparent.
Posar-ho en el recipient del vapor amb les verdures al voltant.
S'afegeixen els líquids a la ceba (aigua, vi i pastilla) i es posa el recipient del vapor a sobre.
Coure 30' a temperatura Varoma i vel. 2.
En acabat es pot triturar la ceba 1' a vel. 5, perquè quedi més fineta.
Servir 2 o 3 talls per persona, acompanyats amb les verdures i salsa de ceba.
Variant:
Es pot fer amb qualsevol tipus de carn: pit de pollastre o pavo, canya de llom, solomillo...
i evidentment qualsevol farcit, però en aquesta època les maduixes són molt gustoses i és un farciment atípic que li dona un toc especial.
Ampliació:
Si som més colla es poden posar 2 solomillos en el recipient Varoma i coure les verdures en el cistell dins del vas.
Variant sense thermomix:
Si es fa al forn o a la cassola enlloc de coure al vapor s'ha d'enrotllar amb fil de cuinar i rostir la carn abans de barrejar-ho amb la ceba i les verdures.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada