Ingredients (12 croisants):
- 500gr de farina
- 250gr de formatge cremós (Quark, philadelphia...)
- 250gr de mantega freda
- 1 sobre de llevadura Royal (química en pols)
- 1/2 cullerada de sal
- 200gr de pernil dolç a talls
- 100gr de formatge emmental
- ou batut
Barrejar la farina, el formatge fresc, la mantega tallada a troços, la sal i el llevat i amassar (Thmx 15'' vel. 6).
Posar la massa dins d'una bossa de plàstic i deixar reposar 15' a la nevera.
Partir la massa en 2 parts per fer croissants individuals, o en 4 parts per fer minicroissanets.
Extendre cada part en forma de cercle (3mm de gruix) i dividir-lo en 6 parts amb el ganivet (com porcions de pizza).
Pre-escalfar el forn a 180º.
Cobrir cada part amb un tall de pernil i una barreta de formatge.
Enrotllar cada triangle des de l'exterior del cercle cap al centre i girar les puntes cap al centre.
Col·locar cada croisanet sobre una bandeja de forn i pintar-los amb ou batut.
Coure durant 20'.
Variants:
Es poden farcir amb beicon, formatge, frankfurts, sobrassada... o bé es poden fer croisanets dolços (exemple: xocolata), posant sucre enlloc de sal a la massa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada