(el blanc de la crema de la foto és el reflexe del flaix amb l'oli)
Ingredients (per 5-6 persones):
- 800 gr de cogombres (3-4 peces)
- 4-5 branques de fonoll fresc
- 1 all
- 4 iogurs naturals
- 1 pessic de sal
- 100gr d'oli d'oliva
Elaboració:
Rentem i partim els cogombres en 3 o 4 parts.
Reservem per decorar un troç de cogombre (tallat a dauets) i una branqueta de fonoll per persona.
Piquem la resta dels cogombres junt amb el fonoll i l'all (Thmx 1' vel. 4).
Afegim els iogurs i la sal i triturem al màxim (Thmx 1' vel. 6-10).
Emulsionem l'oli tirant-lo en rajolí (Thmx vel. 4 amb cubilet posat, tirar l'oli sobre la tapa i deixar que s'escoli).
Servir fresca decorada amb els dauets de cogombre i una branqueta de fonoll.
Ampliació:
S'hi poden afegir olives negres partides a rodantxes a la decoració.
1 comentari:
Jo avui la preparo amb menta enlloc de fonoll (que encara no en tinc) i tots els ingredients barrejats directament triturats alhora, que vaig de pressa. Boníssima igualment.
Tant ràpida de fer i de menjar...
Publica un comentari a l'entrada