divendres, 2 de desembre del 2011

Pa de pessic amb poma i fruits secs

Aquesta recepta es pot tastar en 3 etapes, ja que és un pa de pessic boníssim en una 1a etapa, es transforma en un pastís de poma en una 2a etapa, i finalment és un pastís de fruits secs.

Ingredients:
Per la base:
  • 3 ous
  • 150gr de sucre
  • 90ml d'oli de girasol
  • 100ml de llet
  • 220gr de farina
  • 1 sobre llevadura Royal
  • 1 pessic de sal
  • 2 pomes
Per la cobertura de fruits secs:
  • 1 ou
  • 100 gr de sucre llustre
  • 1 cullerade de sucre avainillat
  • 100gr de mantega en pomada (a temp. ambient)
  • 100 gr de fruits secs picats (nous o ametlles)

Elaboració:
Preparem la base de pa de pessic:
- Amb la papallona a la thermomix, batem els ous i el sucre en 2 vegades: 3' a 37º vel 3'5 i després 3' més sense temperatura.
- Mentrestant posem a preescalfar el forn a 180º i pelem i laminem les pomes.
- Afegir l'oli i la llet i remenar 3'' vel. 3.
- Afegir el llevat, la farina i la sal i remenar 6'' més a vel. 3.
- Engrassar i enfarinar un motlle grani abocar-hi la barreja preparada.
- Col·locar les làmines de poma distribuïdes per la superfície.
- Coure al forn 25' a 180º.


Passats uns 15' preparem la cobertura de fruits secs:
- Amb la papallona a la thermomix, batem l'ou i els sucres (llustre i avainillat) 1' vel 3'5.
- Afegir-hi la mantega en pomada i barrejar 45'' vel. 3'5.
- Treure la papallona i abocar-hi les nous/ametlles picades i barrejar-ho amb l'espàtula.

Quan el pa de pessic estigui cuit, cobrir-lo amb la barreja de la mantega i les nous/ametlles i coure-ho de nou uns 10-15' a 180º fins que sigui daurat i cruixent.

Variant: enlloc de fer-ho en un únic motlle gran, es pot fer en 2 de més petits, variant la cobertura. Per exemple: en un posar-hi nous i en l'altre ametlles. O en un posar-hi poma i en l'altre no.

2 comentaris:

Dafne ha dit...

Moltes gràcies!!!
Fa cinc anys que tinc la thermomix, i no la utilitzo gaire, t'he descobert, i espero anar-te seguint.
Així, que vaig a fer un pa de pessic!!!
Salutacions!!!
Lídia

Oli al setrill ha dit...

M'alegro molt de poder-te ajudar.
Jo fins i tot he preparat aquest pa de pessic sense la cobertura. Pots fer-ne les combinacions que més t'agradin.
Ens agradarà saber com t'ha quedat !