Es pot preparar el plat amb carn de vedella o de xai (recepta originària marroquina).
Ingredients:
- 600gr de carn (xai o vedella)
- 3 codonys
- 2 cebes de Figueres
- 1 bastó de canyella
- safrà, pebre, colorant
- 2 cullerades de sucre
- canyella en pols
- 2 cullerades de mel
- sal i oli
Pelar i ratllar la ceba i posar-la a sofregir (Thmx: 30'' vel. 5 i 5' vel. 3 100º), amb l'oli, i després hi afegim la carn a trocets, sal, pebre, safrà, colorant i el bastó de canyella (Thmx amb papallona, 5' vel. cullera, 100º).
Afegir-hi 1/2 litre d'aigua i deixar-ho coure tot bé fins que la carn sigui tendra (uns 40' més).
Hi afegim la canyella en pols i el sucre, ho deixem 5' més. Mentrestant tallem a quarts els codonys (ben nets, sense pelar).
Ara reservem a part la carn i amb el caldo que tenim, hi afegim els codonys i la mel. Deixem coure fins que siguin tendres (uns 10-15', sempre amb la papallona de la Thmx).
Reservem els codonys a part i deixem reduïr la salsa (Thmx 10' temp. Varoma).
Al final, afegir de nou la carn i els codonys, per escalfar i ho servim. (també es pot escalfar en una plata tapada al forn, mentre es menja el 1r plat).
Suggeriment per reduïr el temps: com més petits siguin els talls de carn i de codony, més ràpid es couran.
Font de la recepta:
http://receptesdecuinadelmarroc.blogspot.com/2010/10/tagin-de-xai-amb-codonys-la-mel-tajine.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada