Ingredients:
Per la base:
- 3 ous
- 150gr de sucre
- 90ml d'oli de girasol
- 100ml de llet
- 220gr de farina
- 1 sobre llevadura Royal
- 1 pessic de sal
- 2 pomes
- 1 ou
- 100 gr de sucre llustre
- 1 cullerade de sucre avainillat
- 100gr de mantega en pomada (a temp. ambient)
- 100 gr de fruits secs picats (nous o ametlles)
Elaboració:
Preparem la base de pa de pessic:
- Amb la papallona a la thermomix, batem els ous i el sucre en 2 vegades: 3' a 37º vel 3'5 i després 3' més sense temperatura.
- Mentrestant posem a preescalfar el forn a 180º i pelem i laminem les pomes.
- Afegir l'oli i la llet i remenar 3'' vel. 3.
- Afegir el llevat, la farina i la sal i remenar 6'' més a vel. 3.
- Engrassar i enfarinar un motlle grani abocar-hi la barreja preparada.
- Col·locar les làmines de poma distribuïdes per la superfície.
- Coure al forn 25' a 180º.
Passats uns 15' preparem la cobertura de fruits secs:
- Amb la papallona a la thermomix, batem l'ou i els sucres (llustre i avainillat) 1' vel 3'5.
- Afegir-hi la mantega en pomada i barrejar 45'' vel. 3'5.
- Treure la papallona i abocar-hi les nous/ametlles picades i barrejar-ho amb l'espàtula.
Quan el pa de pessic estigui cuit, cobrir-lo amb la barreja de la mantega i les nous/ametlles i coure-ho de nou uns 10-15' a 180º fins que sigui daurat i cruixent.
Variant: enlloc de fer-ho en un únic motlle gran, es pot fer en 2 de més petits, variant la cobertura. Per exemple: en un posar-hi nous i en l'altre ametlles. O en un posar-hi poma i en l'altre no.
2 comentaris:
Moltes gràcies!!!
Fa cinc anys que tinc la thermomix, i no la utilitzo gaire, t'he descobert, i espero anar-te seguint.
Així, que vaig a fer un pa de pessic!!!
Salutacions!!!
Lídia
M'alegro molt de poder-te ajudar.
Jo fins i tot he preparat aquest pa de pessic sense la cobertura. Pots fer-ne les combinacions que més t'agradin.
Ens agradarà saber com t'ha quedat !
Publica un comentari a l'entrada