dissabte, 10 de desembre del 2011

Bollo de pernil

El berenar d'avui és molt contundent, cal acompanyar-lo amb una beguda si o si, perquè atipa d'una manera impressionant: bollo de pernil.

Aquesta recepta la dedico a la meva veïna Adela, que em deixa un ou de tant en tant.



Ingredients:
  • 250gr de pernil (fiambre)
  • 150gr de beicon
  • 4 ous
  • 200ml d'oli de girasol
  • 300ml de llet
  • 1 culleradeta de sal
  • 500gr de farina
  • 1 sobre de llevadura Royal
Elaboració:
Posar a preescalfar el forn a 180º.
Trocejar el pernil i el beicon (Thmx 4'' vel. 4) i reservar a part.
Posar els ous, l'oli, la llet i la sal a la Thermomix i barrejar 2' a 37º vel 2.
Mentrestant untar un motlle grandet (22-24crm diàmetre) amb mantega i farina.
Afegir el llevat i la farina i amassar 1' vel. espiga.
Afegir el beicon i pernil i barrejar amb l'espàtula.
Abocar la mescla al motlle i coure durant 25-30' a 180º.


Suggeriment: Si no se'n té, sempre es pot substituïr l'oli de girasol per oli d'oliva prèviament cuit i deixat refredar.