Ingredients (10-12 persones):
- 1 canya de vedella (llata)
- 2 pastanagues (o més per acompanyament)
- 6 patates grans
- 2 ous
- oli i mantega (uns 80gr aprox.)
- 4 cebes grans
- sucre moreno
- 100ml vi blanc
- sal i pebre
Es fa un tall central a la vedella (amb un ganivet de cuina llarg, tipus perniler).
S'insereixen les pastanagues pel forat (una per cada costat) intentant que coïncideixin al mig.
Es salpebra la carn i es posa al recipient Varoma (amb les altres pastanagues pel voltant).
Es posen 1'5litres d'aigua al vas de la Thermomix i es programa 30' a temp. Varoma, vel. cullera.
Mentrestant es pelen les patates.
Passats els primers 30' es tiren les patates partides a l'aigua, es salen i es programen 30' més a temp. Varoma.
Ara serà el moment de girar la carn de costat i programar 30' més.
Les patates ja estan cuites, però les deixem en l'aigua perquè es vagin desfen soles.
Acabats els 30' (90' en total) comprovem la textura del puré de patates, afegim la papallona, hi tirem 25-50gr de mantega i els 2 ous.
Retirem el puré de la Thermomix i el posem en un motlle.
Preparació de la salsa de ceba: es pelen i parteixen en rodantxes les cebes mentre s'escalfa l'oli i la mantega 3' a 100º. Es sofregeix la ceba a vel. 2 gir invertit 5' a temp. Varoma. S'hi afegeix el vi i 3 o 4 cullerades de sucre moreno. Es cou 30' més a temp. Varoma.
Deixem refredar la carn (aquí acaba la preparació del dia anterior).
Es talla la carn a rodantxes gruixudes i es dipositen en una safata pel forn, amb salsa de ceba en un costat i puré de patates a l'altre. Es tapa la plata i s'escalfa al forn uns 20' a 180º.
Variant de presentació del puré: posar-lo en una mànega pastissera i fer boletes i coure al forn a 180º durant 10'.
Variant de gust: farcit de castanyes i prunes i acompanyat de puré de castanyes.
Les rodantxes planes marró són de gelatina de la mateixa carn, que es pot aprofitar per adornar l'acompanyament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada