Un pastís nostàlgic, amb inspiració en la nostra infància, recordant el típic "Pantera Rosa".
Ingredients:
- 4 ous
- 120gr de sucre
- 120gr de farina
- 1 sobre de gelatina de maduixa
- 500gr de nata
- 150gr de llet
- 250gr de maduixes
- mores o fruits del bosc per decorar
* Primer fer la placa de pa de pessic:
Barrejar i atemperar els ous i el sucre ( amb PAPALLONA, 6' a vel. 3i1/2 a 27º).
Posar a preescalfar el forn a 180º.
Barrejar 6' més a vel. 3i1/2 sense temperatura.
Afegir la farina i barrejar (4'' a vel. 4).
Extendre la massa sobre la bandeja del forn coberta amb paper de forn.
Coure durant 9' aproximadament, sense que arribi a dorar-se.
Desenganxar del paper en calent i posar sobre un drap de cuina i enrotllat-lo mentre es refreda.
* Preparar el farciment i cobertura mentre es cou el pa de pessic:
Pulveritzar la gelatina de maduixa ensucrada (si no té sucre n'hi afegim 2 cullerada) (30'' vel 5-10).
Afegir-hi la nata i montar-la (amb PAPALLONA, uns 5-7' orientatius, a vel. 3i1/2)
* Una vegada està refredada la placa, ja es pot montar el braç:
Desenrotllar la placa, tirar-hi cullerades de llet per humitejar-la i extendre-hi la meitat del farciment.
Tallar la meitat de les maduixes a trocets petits (jo ho he fet amb el tallador d'ous durs).
Tirar-hi els bocinets de maduixes sobre el farciment.
Enrotllar de nou el braç i cobrir-lo amb la resta del farciment.
Decorar amb la resta de les maduixes o amb fruites del bosc.
Recomanacions:
- La placa de bizcocho ha de quedar molt flonja per poder enrotllar sense trencar-se. Vigilar no coure-la massa.
- La nata ha de quedar ben montada: que s'aguanti dins del vas del revés sense sacsejar. Amb la Thermomix 21 és fàcil passar-se i acabar tenint mantega. També pot quedar boníssim (mantega de maduixa !!!).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada