Avui preparem un plat molt vistós, que es pot utilitzar tant d'entrant d'un àpat, com de sopar plat únic, com d'aperitiu un dia de festa; tot depèn del gruix dels talls: Rotlle d'espinacs amb formatge i salmó.
Ingredients:
- 200gr d'espinacs
- 4 ous, separant clares i rovells
- 25 gr de mantega a temperatura ambient
- sal i pebre
- unes gotes de suc de llimona
- formatge ratllat
- 200gr de formatge cremós (Philadephia)
- 100gr de nata
- 200gr de salmó
- guarnició: patates, pebrot escalivat o del piquillo, fulles grans d'alfàbrega...
Elaboració:
Montar 4 clares ben fredes amb unes gotes de llimona (Thmx amb papallona, 6' vel 3 i 1/2). Reservar.
Preescalfar el forn a 180º.
Triturar bé els rovells d'ou, la mantega, els espinacs i sal i pebre (Thmx 15'' a vel. 7).
Barrejar el triturat amb les clares i extendre-ho sobre la plata del forn coberta amb paper de forn, cobrir amb formatge ratllat i coure al forn 12-15 minuts a 180º.
Al sortir del forn separar del paper, enrotllar i deixar refredar.
Mentrestant barrejar el formatge cremós amb la nata (Thmx amb papallona, 30'' a vel. 3 i 1/2).
Desenrotllar la massa pq s'acabi de refredar, cobrir amb el formatge i el salmó. Enrotllar de nou i reservar unes hores a la nevera embolicat amb film transparent perquè no perdi la forma.
Emplatar:
Si és per sopar, tallar en talls gruixudets (6-8 cm), acompanyat d'unes patates xips o amanida i cobert amb una mica de pebrot escalivat o del piquillo.
Si és d'entrant amb uns talls de 4 cm i el pebrot és suficient.
Per servir d'aperitiu, tallar tot el rotlle en talls d'1 cm, posar-los ens una plata cavalcats i decorar amb unes fulles grans d'alfàbrega.
Variant: es pot substituïr el salmó per un tall de pernil, tot i que perd molt el contrast de sabors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada