Aquestes vacances de Nadal hem anat al País Vasc i hem pogut disfrutar d'alguns productes típics d'allí.
Avui volem dedicar aquest "post" al postres més original de la ciutat: la baldosa de Bilbao.
És una mousse de caramel i cafè en forma de la rajola típica de les voreres de la ciutat.
La mousse està montada sobre una base cruixent i té toffee al mig. El més original és que va tota recoberta amb una finíssima capa de xocolata blanca i negre, que al fondre dona el color gris del ciment, tot en un motlle amb la forma i el tamany exacte de les rajoles amb els 5 cercles.
Ingredients: sucre, aigua, nata, cafè, cobertura blanca i amb llet, praliné, "barquillo", yema i gelatina
Elaboració:
encara no m'he atrevit a provar de preparar-la, ja que no tinc les quantitats ni el motlle, però us informaré quan ho faci. El mateix us dic: qui ho hagi provat que ho comparteixi !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada