dimecres, 25 de gener del 2012

Llagostins amb salsa de vainilla

Després de tant àpats copiosos durant les festes nadalenques, aquests dies estem fent una mica de depuració, menjant més verduretes, i plats amb una quantitat més raonable d'aliments.
De tota manera, tampoc cal prescindir de sabor, així que avui preparem un plat de mongetes, però amb quelcom més que ens fa llepar els dits: llagostins amb salsa de vainilla.


Ingredients:
  • 24 llagostins (6 per persona aprox)
  • 400gr de mongetes tendres
  • 100 gr de ceba
  • 50gr de porro
  • 50ml vi blanc
  • 125ml de caldo de verdues (o aigua i una pastilla)
  • una vaina de vainilla
  • 1 cullerada de llet amb pols, maizena o nata líquida
  • sal i pebre

Elaboració:
- Preparar les mongetes trocejades i els llagostins en un recipient de coure al vapor (Thmx recipient Varoma)
- Pelar i trocejar la ceba i el porro (Thmx 10'' vel 5).
- Afegir-hi el vi, el caldo i la vainilla oberta i deixar fer xup-xup amb les mongetes i llagostins a sobre perquè es coguin al vapor (Thmx 25', temp Varoma, vel. 2).
- Treure la vaina de vainilla i afegir-hi la llet/maizena o nata. Triturar tot ben finet. (Thmx 20'' vel. 7).

(Si es vol es poden pelar els llagostins, deixant el cap i el final de la cua perquè conservin la presència).

Servir amb un llit de salsa al plat, les mongetes a sobre i els llagostins drets mirant cap al cel.



Variants: es pot fer més simple, amb gambes pelades; o més glamurós, amb escamarlans.
Un dia per l'altre: es pot deixar preparat amb antel·lació sense coure el marisc, deixar-ho tot en una safata, i escalfar-ho uns minuts al forn amb la safata tapada, moment en què es courà el marisc.