De tota manera, tampoc cal prescindir de sabor, així que avui preparem un plat de mongetes, però amb quelcom més que ens fa llepar els dits: llagostins amb salsa de vainilla.
Ingredients:
- 24 llagostins (6 per persona aprox)
- 400gr de mongetes tendres
- 100 gr de ceba
- 50gr de porro
- 50ml vi blanc
- 125ml de caldo de verdues (o aigua i una pastilla)
- una vaina de vainilla
- 1 cullerada de llet amb pols, maizena o nata líquida
- sal i pebre
Elaboració:
- Preparar les mongetes trocejades i els llagostins en un recipient de coure al vapor (Thmx recipient Varoma)
- Pelar i trocejar la ceba i el porro (Thmx 10'' vel 5).
- Afegir-hi el vi, el caldo i la vainilla oberta i deixar fer xup-xup amb les mongetes i llagostins a sobre perquè es coguin al vapor (Thmx 25', temp Varoma, vel. 2).
- Treure la vaina de vainilla i afegir-hi la llet/maizena o nata. Triturar tot ben finet. (Thmx 20'' vel. 7).
(Si es vol es poden pelar els llagostins, deixant el cap i el final de la cua perquè conservin la presència).
Servir amb un llit de salsa al plat, les mongetes a sobre i els llagostins drets mirant cap al cel.
Variants: es pot fer més simple, amb gambes pelades; o més glamurós, amb escamarlans.
Un dia per l'altre: es pot deixar preparat amb antel·lació sense coure el marisc, deixar-ho tot en una safata, i escalfar-ho uns minuts al forn amb la safata tapada, moment en què es courà el marisc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada