Avui preparem un plat que tant pot servir com a entrant d'un àpat informal, com d'esmorzar o berenar complert: Trena de brioche.
Ingredients:
- 550gr de farina
- 1 ou
- 280gr de llet
- 25gr de llevadura fresca
- 50gr d'oli
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de sal
- ingredients pel farcit
- ou per pintar
Elaboració:
Barrejar tots els ingredients i amassar-ho bé (Thmx 3' vel espiga).
Deixar reposar la massa durant 30min. (Jo la poso en una fiambrera untada amb oli i tapada).
Aquest és un bon moment per preparar el farciment.
Després de reposar 30', extendre la massa formant un rectangle d'uns 30cm x 50cm.
Partir el rectangle en 3 parts i posar-hi una tira de farciment a cada una.
Enrotllar cada part amagant el farciment.
Unir les 3 parts per un extrem i anar trenant els cilindres.
Pre-escalfar el forn a 200º i mentrestant podem deixar reposar la trena.
Pintar la superfície amb ou batut.
Coure al forn a 200º durant 30min.
Variants:
Es pot farcir la trena amb tantes combinacions d'ingredients com se'ns ocurreixin, tant dolces com salades. Per exemple:
- pebrot vermell i olives negres (foto)
- crema de xocolata i panses,
- sobrassada i formatge,
- escalivada i tonyina
- nous i perles de xocolata
- dàtils i pernil salat
Algun suggeriment?
2 comentaris:
Jo la faig, però sempre se´m trenca quan està cuita, potser no la treno bé. A tu t'ha quedat fantàstica!!!
No sé què et pot passar perquè es trenqui. Jo tampoc les tenia totes mentre la trenava...
Potser podries provar de variar el temps/temperatura del forn...
I sobretot, jo la trec del forn amb la reixa inclosa, i fins que no és freda no la canvio de plata.
A veure si t'animes a tornar-ho a provar i ens expliques què tal !
Publica un comentari a l'entrada