Ingredients:
- 1 pebrot vermell sec (o 2-3 nyores)
- 200g d'aigua calentíssima
- 2 alls
- 1 ceba
- 50ml d'oli
- 1 cullerada de pebre vermell (picant)
- 150gr de xoriço (picant)
- 1kg de patates (8-10)
- 1 culleradeta de sal
- 1 fulla de llorer
- 500ml de caldo (aigua+pastilla)
- julivert picat
Posar el pebrot sec en un bol cobert amb l'aigua calentíssima.
Picar l'all i la ceba (Thmx 3'' vel 5).
Sofregir-los amb l'oli (Thmx 7' temp Varoma, vel 1). Mentrestant anar pelant les patates.
Afegir-hi el pebre vermell i coure 1 minut més (Thmx 1' a 100º vel 1). Mentrestant tallar el xoriço a rodantxes.
Afegir-hi el xoriço i sofregir (Thmx amb papallona, 5' a 100º vel 1 gir invertit).
Afegir les patates trencades a troços grandets (partir amb el ganivet fins a la meitat i després acabar de trencar) i la sal i coure 3' més (Thmx 3', temp. Varoma, vel 1 gir invertit).
Mentrestant treure el cor i les llavors del pebrot que està en remull.
Afegir-hi el pebrot i la seva aigua de remull, el llorer i el caldo.
Deixar-ho coure 20' (Thmx 20' a 100º, vel 1 gir invertit, amb el cistellet sobre la tapa perquè no esquitxi).
Abocar les patates en una safata (o cassola de fang) i espolvorejar amb julivert picat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada