Com que ja hi havia molts ous en la cobertura, vaig optar per fer el "bizcocho" sense ous.
Ingredients:
- 9 clares d'ou
- 150gr de sucre llustre
- gotes de llimona o rajolí de vinagre
- 400gr de farina
- 300gr de sucre
- 1 sobre de llevadura Royal
- 80gr de cacao
- 2 cullerades de bicarbonat
- 250ml de llet
- 250ml d'aigua
- 180gr d'oli
- mermelada per farcir (opcional)
Elaboració
- Primer de tot es fa el pa de pessic de xocolata:
Barrejar la farina, el sucre, el cacao, el llevat i el bicarbonat (Thmx 10'' vel. 5).
S'afegeixen els líquids (aigua, llet i oli) i es barreja (Thmx 15'' vel. 6 dues vegades, remenant amb l'espàtula les parets entre vegada i vegada).
Untar un motlle gran amb mantega i abocar-hi la barreja.
Coure al forn a 200º durant 40'.
- Muntar el merengue (mentre es cou o es refreda el pastís):
Es monten durant 10-12' (Thmx vel 3 i 1/2, 10' amb papallona).
S'hi va afegint el sucre llustre sense deixar de remenar.
Es reserven a la nevera.
- Montar el pastís:
(si és merengue es recomana gratinar 5' a 200º perquè agafi consistència i color).
Es tapa el pastís i es cobreix tot amb el merengue reservat.
Al damunt, amb un escuradents o la punta d'un ganivet, s'hi pot escriure "Felicitats".
Es posa al forn a 250º durant uns minuts fins que agafi color (uns 5'), i després s'abaixa la temperatura però es deixa una mica més al forn amb el ventilador, perquè es coguin les parets, sense cremar-se el sobre.
Variants: es pot fer el pa de pessic escalfant una mica els líquids primer (2' a 37º), i després tirant-hi els "pols" barrejats a part.
Variants: si es cobreix amb cobertura de xocolata ja sembla gairebé una Sacher.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada