Ingredients
- 100gr de formatge (tipus Emmental)
- 50gr de nous
- 250gr de llet
- 50gr de mantega
- 50gr de sucre
- 30gr de llevat fresc de pa
- 400gr de farina
- 1 culleradeta de sal
- unes 12 gotes de colorant alimentari groc
- 70gr de sobrassada
Elaboració
Ratllar el formatge (Thmx. 5'' vel. 7) i reservem.
Piquem les nous (Thmx. 10'' vel. 5) i reservem.
Barrejar i escalfar la llet, la mantega i el sucre (Thmx. 3' a 37º vel. 2).
Afegir-hi el llevat i barrejar (Thmx. 1' vel. 3).
Afegir-hi la farina i la sal i amassar (Thmx. 3' vel. espiga).
Separar la massa en 3 porcions: 2 més grans (d'uns 450gr) i una més petita (uns 150gr).
Agafem la porció petita i hi afegim les nous i amassem (Thmx. 30'' vel. espiga).
Agafem una altra porció i hi afegim el formatge i el colorant i amassem (Thmx. 30'' vel. espiga).
Agafem l'última porció i hi afegim la sobrassada i amassem (Thmx. 30'' vel. espiga).
Les 3 porcions amb el sabor incorporat les emboliquem separadament amb paper film i ho deixem reposar al forn a 50º durant 45' (perquè doblin el seu volum).
Una vegada reposades les masses dividim en: 5 porcions la de formatge (d'uns 85gr/una) i 4 porcions la de sobrassada (d'uns 100gr/una).
Formem xurros llargs que disposem paral·lelament al llarg de la plata del forn (coberta amb paper vegetal ) alternant un de formatge i un de sobrassada (en forma de bandera) i una separadetes entre elles.
Finalment formem un xurro ben llarg i prim de la massa amb nous, amb el que envoltem "la bandera".
Ho deixem reposar de nou (1hora mínim).
Quan ha doblat el volum ho coem al forn 15' a 180º només de baix.
Observacions
Es pot preparar tota la massa i deixar la bandera feta amb antel·lació sense coure (el dia abans, i que reposi tota la nit al forn, o més dies abans al congelador, però llavors cal descongelar abans o augmentar el temps de cocció).
Al coure-ho al forn, sobretot cal fer-ho sense grill, perquè sinó s'enrossiria i no s'apreciaria l'alternança de colors de la bandera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada