Ingredients
- 400gr de carbassó pelat
- 400gr de ceba
- 70gr d'oli
- 5 ous
- 100gr de nata
- sal i pebre
- 50gr de pinyons i salsa per decorar (de tomàquet, bechamel, maionesa...)
Es pica el carbassó (Thmx 3'' a vel. 4) i es reserva.
Es pica la ceba amb l'oli (Thmx 4'' vel. 4) i es sofregeix durant 15' (Thmx 15' amb PAPALLONA, vel. 1, temp. Varoma).
S'incorpora el carbassó i es cou 20' (Thmx 20' temp. Varoma, vel. 1).
Mentrestant preparar un motlle de plumcake de 1litre i forrar-lo amb paper de forn (2 tires creuades).
S'afegeixen els ous, la nata, la sal i el pebre i es barreja bé (Thmx 10'' vel. 3).
Aboquem la barreja en el motlle que tapem amb paper d'alumini i paper de cuina per posar a coure al Vapor (dins el recipient Varoma), durant 40'.
Mentrestant jo sempre aprofito per fer alguna crema o ceba caramelitzada al vas, enlloc de simplement fer bullir aigua.
Un pic cuit el pastís, desemotllem i cobrim amb la salsa escollida (tomàquet, bechamel, lactonesa...) i pinyons i posem a gratinar 5-10' a 220º.
Variant: jo he utilitzat 2 motlles de 750ml per reduïr-ne el temps de cocció i poder-los sobreposar farcits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada