Què millor per fer baixar els panellets, moniatos i castanyes?
Ingredients:
- 200gr d'ametlles crues (escaldades i pelades)
- 150gr de sucre
- pell de mitja llimona
- 1 cullerada de canyella en pols (i més per adornar)
- 300gr de glaçons
- 500gr d'aigua
- un rajolí de ratafia (opcional)
Elaboració:
Molem el sucre i la pell de llimona (Thmx. 1' vel. 5-7-9).
Afegim les ametlles i la canyella i triturem (Thmx 1' vel. 5-7-9).
Afegim els glaçons 1 got d'aigua i triturem (Thmx 1' vel. 5-7-9).
Afegim la resta d'aigua (i la ratafia) i batem (Thmx. 2' vel. 8-10).
Servim en copes fredes espolvorejant amb canyella.
Variant 1: es pot colar, però queda prou finet així.
Variant 2 (més fresca): es pot congelar en cubiteres i servir més tard després de triturar-ho uns segons a vel. 6.
Variant 3 (per diabètics): enlloc de moldre el sucre, triturem directament les ametlles amb la llimona i la canyella, i hi afegim 10 gotes d'estevia enlloc de la ratafia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada