dimecres, 25 d’abril del 2012

Crema Bretona

Avui preparem una recepta fàcil de fer, per aquells que ens agrada començar un àpat amb algo lleuger. Ideal també per dies de convidats, perquè permet prepara-ho amb antel·lació. A més aquest plat està basat en llegums, que de vegades costen més d'incloure en la dieta. Avui: Crema Bretona.


Ingredients: (per 6 persones)
  • 1 pot de mongetes de llegum cuites (400-500gr aprox)
  • 1 porro (100gr aprox)
  • 60 gr de mantega
  • 600gr de caldo de pollastre (o aigua+2 pastilles)
  • sal i pebre
  • 100gr de llet
  • decoració: pa torrat, 2-3 mongetes per persona, raig d'oli.
Elaboració:
Es talla el porro en rodantxes, es pica (Thmx 5'' vel. 4) i sofrefeig amb la mantega (Thmx 8' temp. Varoma vel. 2).
Afegir les mongetes (reservant-ne per decorar), el caldo, la sal i pebre i coure a foc viu durant 10' (Thmx 10' temp. Varoma vel.1).
Afegir-hi la llet i coure a foc suau 2' més (Thmx 2' temp.90º vel. 1).
Triturar (Thmx 20'' vel. 5-7-9).
Servir en tasses o bols i decorar amb un trocet de pa torrat, 2 mongetes i un rajolinet d'oli.