dissabte, 30 de juny de 2012

Pa de pessic de les carmelites

Darrerament m'ha passat per les mans la massa mare que representa que ve de les monges carmelites descalces de Sevilla. La veritat és que seguint les instruccions al peu de la lletra, sense que et costi cap esforç, et surt un "bizcocho" boníssim, i fomentant a més l'esperit social, ja que reparteixes la massa mare a altres coneguts.


Les instruccions marquen de forma clara que no es pot utilitzar cap estri elèctric (com batedora, nevera, turmix, ...).
A més, segons la tradició la massa mare te la han de donar i has de començar a treballar-hi un dijous, perquè el dissabte de la setmana següent tinguis el pastís enllestit.

Dijous: afegir un got de sucre i un de farina a la massa mare.

Divendres: remenar amb una cullera de fusta.

Dissabte i diumenge: deixar-ho reposar.

Dilluns: afegir-hi un got de llet, un de sucre i un de farina.

Dimarts: remenar.

Dimecres, dijous i divendreS: deixar reposar.

Dissabte: dividir la massa en 4 parts, de les quals donarem 3 a persones a qui desitgem salut i sort.
Amb la massa que ens queda (una quarta part) hi afegim els següents ingredients i en preparem 2 bizcochos.

Ingredients:
2 vasos de farina
1/2 vas de sucre
1 vas d'oli de girasol
1 vas de llet
1 sobre de llevat
2 ous
ratlladura de taronja o llimona
sal i canyella
1 grapat de nous o ametlles picades
1 grapat de panses enfarinades (perquè no baixin al fons)
1 poma ratllada

Elaboració:
barrejar-ho tot amb una cullera i abocar en un motlle untat amb mantega.
Coure al forn a 180º durant 45'.

Suggeriment: a mi de cada part me'n surten 2 plumcakes.
En la foto següent hi ha 2 receptes juntes: una amb tots els ingredients i una sense els fruits.


Suggeriment 1: es pot espolvorejar amb sucre llustre per sobre.

Suggeriment 2: es poden preparar motlles individuals de madalenes.

He trobat la recepta manuscrita en anglès i m'ha fet gràcia adjuntar-la: