dimarts, 12 de juny de 2012

Crema de carxofa

Avui preparem una crema, que tant es pot prendre calenta com freda, aprofitant una verdura de temporada: crema de carxofa.



Ingredients
  • 100gr de mantega
  • 50gr d'oli
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 500gr de carxofes
  • un raig de vinagre o gotes de llimona
  • 500gr d'aigua
  • 1 pastilla de verdures
  • sal i pebre
Elaboració
Escalfem l'oli i la mantega (Thmx. 2' a temp. Varoma, vel. 2).
Mentrestant pelem els alls i la ceba i la partim a quarts.
Els piquem (Thmx 10'' a vel. 6) i ho sofregim (Thmx 7' a 90º vel. 1).

Mentrestant anem triant les carxofes i les posem en remull a quarts amb aigua i vinagre o  llimona perquè no s'oxidin.
Acabat el sofregit hi afegim les carxofes i coem 10' més (Thmx 10' a 90º vel. 1).

Afegim l'aigua amb la pastilla i coem 6' més (Thmx 6' a 90º vel. 1).
Al final salpebrem i triturem bé 4' a vel. 3-5-7.

(si es vol es pot colar la crema, però si les carxofes són tendres no cal).

Decoració
Es pot servir decorat amb una mica de beicon fregit o miques de pernil salat talladet ben finet.


Font de la recepta: http://crema-de-alcachofas-y-jamon.recetascomidas.com/