dilluns, 25 de juny de 2012

Fugazza d'espinacs

Doncs encara ens dura la vena vegetariana, però avui, preparem un plat ben contundent, d'espinacs i ceba: Fugazza d'espinacs.


Ingredients
Massa:
  • 300gr d'aigua
  • 25gr d'oli
  • 50gr de llevadura
  • 500gr de farina
  • sal i sucre
Farciments:
  • 2 cebes grans o 3 mitjanes
  • 300gr d'aigua
  • sal i pebre
  • 25gr de mantega
  • 250gr d'espinacs
  • sap i pebre
  • 100gr de formatge ratllat
  • pebre i all en pols
  • 50gr de formatge ratllat
  • oli
Elaboració
Massa:
Posar l'aigua, l'oli, la sal i el sucre, 2' a 37º.
Afegir la llevadura i la farina i amasar 3' vel. espiga.
Abocar en una fiambrera tapada untada amb oli i reposar 30'.
Mentrestant preparara els farciments.
 
Cebes:
Escalfar 300gr d'aigua amb sal 3' a vel. 1 100º.
Mentrestant pelar i tallar les cebes a rodantxes finetes.
Coure les cebes 3' més a temp. Varoma i vel. cullera amb gir invertit.
Escórrer, salpebrar i reservar.
 
Espinacs:
Escalfar la mantega 1' a 90º vel. 1.
Afegir-hi els espinacs i saltejar 5' (100º vel 2).
Salpebrar, afegir el formatge ratllat i barrejar 30''.
Preescalfem el forn a 150º.

Muntar:
Dividim la massa en 2 parts i estirem cada part.
En un motlle, posem una base de massa.
Cobrim amb els espinacs, sense arribar a les puntes que untem amb aigua.
Cobrim amb la 2a massa i pressionem a les puntes perquè es segelli amb
la capa base.
Cobrim la superfície amb la ceba.
Salpebrem, tirem all picat, una mica més de formatge ratllat i oli per
tota la superfície.

Coem al forn a 180º durant 20'.

Suggeriment 1: preparar la fugazza en un motlle més gran (perquè no quedi tant gruix de pa) o bé dividir la massa en 3 parts, per fer 2 capes de farcit.

Suggeriment 2: provar de montar-la i congelar-la per coure un altre dia (com les pizzes).


Font: http://recetasquecocinar.com/fugazza_rellena_de_espinacas/