diumenge, 3 de juny de 2012

Carxofes farcides

Darrerament les carxofes estan precioses, així que avui preparem un plat de verdures deliciós: carxofes farcides.




Ingredients (4 persones)
  • 8 carxofes
  • 2 alls
  • 2 cebes
  • 1 llesca de molla de pa (o bimbo)
  • 2 cullerades de llet
  • 1 raig de vinagre o suc de llimona
  • julivert
  • herbes (farigola, romaní, llorer...)
  • 50gr d'oli
  • sal i pebre

Elaboració
Pelem els alls i saltegem amb l'oli (Thmx 3' a 100º vel. 2).
Mentrestant pelem les cebes, les triturem (Thmx 15' vel. 4) i les sofregim (Thmx 10' a 100º vel. 2).
Posem la molla de pa en remull amb la llet.

Mentres es fa el sofregit triem les carxofes: tallem els tronxos, treiem les fulles de fora i tallem la carxofa horitzontalment per la meitat, llençant les puntes de les fulles. Anem posant les carxofes triades en remull amb un raig de vinagre.

Quan el sofregit estigui llest hi barregem el julivert picat i la molla de pa (Thmx 10' a vel. 3)
i ho repartim sobre les carxofes triades i escorregudes.

Posem en una cassola el mig litre d'aigua amb totes les herbes i les carxofes i deixem bullir 30'.


Ampliació
Jo he afegit 100gr de pernil salat tallat ben petit 2 minuts abans d'acabar de coure el sofregit i així ho he utilitzat com a 2n plat.
També he afegit els tronxos a l'aigua de la cassola mentre bullien les carxofes.

Variants
Es poden coure les carxofes directament a la thermomix al vapor amb el recipient Varoma mentre a baix fem bullir l'aigua amb els tronxos i les herbes aromàtiques.

Font de la recepta: http://www.recetasyvinos.com/receta/154749/alcachofas-rellenas/