dissabte, 23 de juny de 2012

Quiche de pernil i formatge

Avui preparem una recepta per prendre a un sopar a la canadenca (altrament dit "yo pongo"), on cada convidat porta un plat i es comparteix i intercanvia amb tothom: quiche de pernil i formatge.



Ingredients:
  • 280gr de farina
  • 125gr de mantega
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • 70gr d'aigua
  • 200gr de formatge Emmental
  • 200gr de pernil dolç (o beicon)
  • 200gr de nata
  • 3 ous
  • sal i pebre

Elaboració
Massa:
Es posen barregen tots els ingredients fins que quedin ben amassats (Thmx 20'' vel. 6).
Es parteix en 2 parts i s'estiren fines i amb una es forra el motlle que utilitzarem (inclosos laterals).

Farciment:
Es ratlla el formatge (Thmx 10'' vel. 5-7) i es tira al motlle
Es ratlla el pernil (Thmx 10'' vel. 3 i 1/2) i s'afegeix al motlle.
Es barreja la nata i els ous (excepte 1 rovell per pintar la superfície) i es salpebra (Thmx 8'' vel. 8) i es tira al motlle.
Es cubreix el motlle amb l'altra capa de massa i es segellen els extrems.
 
Preescalfar el forn.
Es pinta la superfície amb el rovell barrejat amb un rajolí d'aigua.
Molt important: punxar la superfície amb un ganivel o forquilla, perquè surti el vapor mentre es cou i no es trenqui.

Coure al forn preescalfat a 180º durant 30'.