diumenge, 17 de juny de 2012

Patata i salmó fumat

Preparem un plat que combina ingredients habituals, però rarament junts: patata i salmó fumat.



Ingredients
  • 1 paquet de puré de patates (o patates triturades sense suc)
  • 250gr de llet
  • 500gr d'aigua
  • 300gr de salmó fumat
  • 1 cullerada de mostassa
  • anet (eneldo)
  • 100gr de maionesa
  • mantega
  • llimona
  • sal i pebre
Elaboració
Puré de patates:
Preparem el puré de patata amb l'aigua, la llet i la mantega (seguint les intruccions del fabricant) i hi barregem l'anet. Ho posem a la nevera perquè agafi consistència.

Salmó:
Tallem el salmó a trossets d'1cm aprox, reservant-ne una mica per decorar el plat.
Ho posem en un bol i ho barregem amb la maionesa. Hi afegim un rajolí de llimona, un polsim d'anet i una cullerada de mostassa.

Muntatge:
Podem montar-ho en un plat amb un cèrcol, o bé en una copa o vas transparent.
Comencem amb una capa de puré de patata.
A sobre hi posem una capa de la barreja de salmó.
Damunt una altra capa de patata.

Ho decorem amb unes tires de salmó o de la mateixa barreja.
Podem posar-hi també pebrot del piquillo, olivada, llimona...