divendres, 15 de juny de 2012

Bavaroise de cireres

Darrerament m'han omplert de cireres, i m'he buscat la vida per preparar molts postres amb aquest ingredient. Però avui he volgut adaptar una recepta que he preparat moltíssimes vegades a aquest ingredient, obtenint així la meva: bavaroise de cireres.

Ingredients
  • 150gr de sucre
  • pell de llimona
  • 500gr de cireres
  • 500gr d'aigua
  • 2 paquets de gelatina de llimona
  • 1 pot de llet evaporada
  • 6 melindros
  • 1 gotet de licor (opcional)

Elaboració
Triturar les cireres per treure'ls-hi el pinyol (Thmx vel. 3 i 1/2 durant 20'') i reservar.
Polveritzar el sucre (Thmx 30'' a vel. 5-7-9).
Afegir-hi la pell de llimona i repetir (Thmx 30'' a vel. 5-7-9).

Afegir l'aigua i escalfar (Thmx 7' a 80º vel. 5).
Afegir-hi la gelatina, la meitat de les cireres trocejades i la llet i barrejar bé (Thmx 15'' vel. 5).
Abocar la barreja en un motlle i cobrir amb els melindros sucats amb el licor.

Guardar a la nevera mínim 12h.
Servir abocant el motlle sobre una plata i cobrir la superfície amb la resta de cireres triturades.


Suggeriments: preparar-ho en flameres individuals, per racionar millor.
Propostes de millora: afegir totes les cireres directament al motlle, un pic s'ha refredat força la barreja gelatinosa.