dijous, 5 de juliol de 2012

Amanida d'espinacs i xampinyons

Avui preparem un plat senzill i lleuger, per compensar els excessos de gelats i begudes dolces. Una amanida especial, ràpida i molt refrescant, que ens aporta molta vitamina B12: amanida d'espinacs i xampinyons.


Ingredients:
  • espinacs frescos
  • xampinyons frescos
  • suc de llimona
  • formatge fresc
  • sèsam
  • oli i vinagre de mòdena
Elaboració
Es renten i tallen les cues de les fulles d'espinacs.
Es laminen els xampinyons i es reguen amb el suc de llimona (perquè no s'ennegreixin).
Es talla el formatge fresc a trocets.
Es barregen tots els ingredients, s'espolvoreja amb les llavors de sèsam i s'amaneix amb oli i vinagre.

Suggeriments:
Es poden substituïr els xampinyons per maduixes i així hi donem un toc de color.
S'hi poden afegir nous, per donar-hi més calories.
Es pot amanir amb una vinagreta formada amb l'oli, vinagre de mòdena i mostassa de Dijon.