dimarts, 10 de juliol de 2012

Pastís de carn

Un plat que es prepara amb antel·lació, que es pot menjar fred o calent, per dies massa enfeinats o fins i tot per àpats amb convidats, ja que és una recepta molt sabrosa: pastís de carn.


Ingredients
  • 1 ceba
  • 800gr de picada de vedella
  • 1 llesca de pa bimbo
  • 3 cullerades de llet
  • 12 prunes sense pinyol
  • 1 pastilla de caldo
  • 10-12 talls de beicon
  • 2-3 ous

Elaboració
Pelar i sofregir la ceba (5' temp 100º vel 3i 1/2).
Mentrestant posar el pa en remull amb la llet.
Afegir a la ceba la carn i la pastilla esmicolada i sofregir (5' temp 100º vel. cullera gir invertit).

Posar a preescalfar el forn a 150º.
Mentrestant cobrir un motlle de plumcake amb els talls de beicon.

Afegir el pa escorregut a la carn i barrejar.
Deixar escórrer la carn en un colador (cistellet de la Thmx) mentre batrem l'ou (Thmx 30'' amb papallona i vel. 3).
Barrejar l'ou batut i la carn.


Muntatge
Abocar la meitat de la barreja sobre els talls de beicon. Col·locar-hi les prunes i acabar de cobrir amb la resta de la carn i un tall de beicon a sobre.
Tapar amb paper d'alumini i posar al forn a 150º durant 30'.


Una vegada refredat, treure el paper d'alumini i deixar daurar 5' a 180º.

Variació
Fer-ho amb flameres individuals, cuit al vapor mentre preparem una crema.


Font d'inspiració: http://www.gallinablanca.es/receta/pastel-de-carne-al-horno.aspx