diumenge, 15 de juliol de 2012

Madalenes de cafè i ratafia

Avui hem fet una recepta innovadora, inspirada en productes per adults: madalenes de cafè i ratafia.



Ingredients:
  • 200gr de sucre
  • 2 trocets de pell de llimona
  • 2 ous
  • 100gr de ratafia
  • 125gr d'oli de girasol
  • 250gr de farina
  • 1 cullerada de cafè soluble
  • 2 sobres dobles de gasificant (o 1/2 sobre de llevadura royal)
Elaboració:
Pulveritzar el sucre i la pell de llimona (Thmx 30'' vel. 5-10).
Afegir els 2 ous, batre i atemperar (Thmx 2' a 37º vel. 5)
Afegir els líquids i barrejar bé (10'' vel. 5).
Afegir la llevadura i la farina i barrejar (Thmx 10'' vel. 3).
Omplir les madalenes (3/4 parts del motlle) i deixar reposar 15' a la nevera.
Pre-escalfar el forna 180º.
Espolvorejar la superfície de les madalenes amb sucre i enfornar durant 20-25'.

ConsellHi havia massa ratafia (Les madalenes normals demanen 150gr de llet i 150gr d'oli).
Provar de substituïr el cafè soluble per 1 cafè curt.

Ampliació
S'hi poden afegir perles de xocolata a l'interior.
O bé una vegada les madalenes són fredes, poden cobrir-se amb una capa de xocolata fondant fosa.

Variants
Es pot substituïr la ratafia per moscatell i posar-hi panses enlloc de cafè.

3 comentaris:

Dolça ha dit...

Hola, estic fent les teves magdalenes, amb alguns canvis, sense cafè i canviant la ratafia per anís i matafaluga.
Ja t'explicaré com han quedat
Ptnts
Dolça

Oli al setrill ha dit...

Hola Dolça,
m'encanta aquesta variant que proposes. Ja ens explicaràs com han quedat i així ens animem a provar-ho.
Moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Hola!

Just l'altre dia vaig comprar unes 'muffins' de cafè boníssimes (amb un gust de cafè ben intens) i per curiositat he buscat i t'he trobat...
...crec que probaré la recepta, això sí, hi veig massa sucre :|
I com no.. millor un cafetonet que amb pols :)

Gràcies per la recepta base!