diumenge, 30 d’octubre de 2011

Pastís de formatge i llimona

Un postre que agrada a tothom i és lleuger, per poder acabar un bon dinar amb un pastís i no quedar embafat: pastís de formatge i llimona.


Ingredients:
  • 1 paquet de galetes Maria (100gr)
  • 80gr de mantega
  • 1 sobre de gelatina de llimona
  • 250ml d'aigua
  • 250gr de Philadelphia
  • 200 gr de nata líquida
  • 40 gr de sucre
  • 50gr de mermelada vermella (maduixes, prunes, mores...)
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • 100ml d'aigua
Elaboració:
Primer es piquen les galetes junt amb la mantega per fer una pasta arenosa (Thermomix 5'' vel. 5-10).
Es distribueix aquesta "sorra" pel fons d'un motlle desmontable i s'aixafa bé perquè quedi compacta.
Es posa al congelador.
S'arrenca el bull dels 250'ml d'aigua (Thermomix 4' a 100º vel1) i després s'hi afegeix la gelatina de llimona, el sucre, el formatge, la nata, barrejant-ho tot molt i molt bé (Thermomix 20'' a vel. 5).
Abocar aquesta barreja sobre el motlle que teníem en el congelador, i posar-ho tot a la nevera una horeta.
Després preparar la cobertura amb la mermelada, el suc de llimona, la gelatina neutra i l'aigua, escalfant-ho tot barrejant uns 2-3' (Thermomix 3' a 80º vel.2). Col·lar-ho a una tassa (així queda ben fi i de passada s'arrefreda) i ja es pot extendre per sobre el pastís que tenim reposant a la nevera.
Deixar de nou a la nevera mínim 1 hora.