dissabte, 22 d’octubre de 2011

Sopa de carbassó amb panses

Fins fa pocs dies encara teníem la sensació d'estiu, amb altes temperatures una bona part del dia. Ara però sembla que la tardor ha arribat definitvament i comencem a pensar en plats més típics d'aquesta temporada. Avui: sopa de carbassó amb panses.
Ingredients:
  • 120gr de ceba
  • 50ml d'oli
  • 450gr de carbassó (2 peces aprox)
  • 150 gr de patata (1 mitjana)
  • 1 pot de llet Ideal (400ml)
  • 400 ml d'aigua
  • 1 pastilla de caldo
  • sal i pebre
  • 50 gr de panses de corint
  • 50ml de ron o brandy
  • 30gr de pinyons torrats per adornar
Elaboració:
Posar les panses a macerar amb el licor, durant tota l'estona de preparació de la sopa.
Sofregir la ceba picada amb l'oli uns 5 minuts (Thermomix picar 6'' a vel. 4 i sofregir 5' a 100º vel 1).
Afegir el carbassó i la patata a trocets petits i sofregir uns 5 minuts més (Thermomix picar 6'' a vel.4 i sofregir 5' a 100º vel. 1)
Afegir la llet, l'aigua i la pastilla de caldo i coure 20' (Thermomix 20' a 100º velocitat cullera).
Esperar que es refredi una mica i triturar-ho tot, amb el minipimer o amb la thermomix (1 min vel. 7) i salpebrar.
Fer bullir al microhones les panses amb el licor, perquè marxi l'alcohol (un 3' a màxima potència).
Distribuir les panses als fons dels plats i servir la sopa per sobre, decorada finalment amb pinyons torrats.

Variació: Es pot substituïr el pot de llet Ideal per 350ml de llet normal i 50ml de nata.