dilluns, 17 d’octubre de 2011

Crema de carbassa

Ha arribat la tardor i amb ella els productes propis de la temporada: caquis, codonys, carbassa, castanyes, moniatos, ametlles...
Comencem doncs amb les receptes que ens deleitaran i ens aportaran l'energia necessària per anar preparant l'hivern. Avui: crema de carbassa.

Ingredients:
  • 600 gr de carbassa pelada
  • 150 gr de ceba
  • 100 gr de porro
  • 70 gr de mantega
  • 30 gr d'oli
  • 2 alls
  • 800 ml d'aigua
  • 4 fulles verdes d'enciam
  • 2 pastilles de caldo
  • comino i pebre
Elaboració:
Preparem el sofregit: escalfem l'oli i la mantega 2' a 100º mentre pelem la ceba, el porro i els alls. Llavors els afegim i coem durant 10' a 100º vel. 4.
Després afegim la carbassa, les pastilles, l'enciam i la meitat de l'aigua. Triturem bé 30''; hi afegim la resta de l'aigua i triturem 1'. Programem 30' a 100º vel. 5-4.
Afegim aigua per aclarir-ho una mica i deixem 5' a 90º vel.. 4, per acabar-ho de lligar.
Servir amb pernil salat per sobre.

Recomanació: Primer de tot cal pelar i trossejar la carbassa. Aquest primer pas pot durar molt segons la duresa de la pell de la carbassa. Les carbasses rodonetes petites, típiques de Haloween són les de pell més dura. Per això jo aprofito quan tinc temps per pelar i trocejar un bon munt de carbassa, i la poso al congelador, amb bosses de 600 gr. D'aquesta manera ja només haig d'agafar una bossa del congelador el dia que vull fer la crema (o el vespre abans i la poso a la nevera, per respectar al màxim el procés de descongelat).