divendres, 21 d’octubre de 2011

Plum-cake de fruits secs

Una recepta boníssima, que tant ens serveix per esmorzar, com berenar o postres: plum-cake de fruits secs.

Ingredients:
  • 25 gr de prunes
  • 50 gr de panses
  • 25 gr de nous
  • 25 gr d'ametlles
  • 25 gr d'orellanes
  • 150gr de sucre
  • 4 ous
  • 130 gr de mantega
  • 330 gr de farina
  • 2 sobres de llevadura Royal
  • un pessic de sal
Elaboració:
Preescalfar el forn a 180º.
Trocejar els fruits secs (excepte les panses si són de corint), 6'' a vel. 4 i reservar en un bol a part.
Batre el sucre amb els ous, 2' a 37º vel. 5.
Afegir-hi la mantega i barrejar 10'' a vel. 5.
Incorporar-hi la farina, el llevat i la sal i barrejar 10'' a vel. 6
Tirar-hi els fruits secs triturats que tenim a part i barrejar-ho (amb l'espàtula mateix).
Untar un motlle amb mantega i espolvorejar amb farina. Abocar-hi la massa sense omplir-lo més de la meitat, ja que pujarà. Espolvorejar la superfície amb sucre.
Coure durant 30' a 180º.

Presentació: es pot decorar el plum-cake amb un fill de glacejat que va creuant-lo, o bé cobrir-lo (200 gr de sucre llustre, 1 clara d'ou i 1 cullerada de suc de llimona, tot ben barrejat: 8'' a vel. 6).

Suggeriment: posar-hi els fruits secs macerats durant uns dies amb licor (ron, cognac...)

Font de la recepta: llibre Thermomix "Un nuevo amanecer", pàgina 29.