Ingredients:
- 25 gr de prunes
- 50 gr de panses
- 25 gr de nous
- 25 gr d'ametlles
- 25 gr d'orellanes
- 150gr de sucre
- 4 ous
- 130 gr de mantega
- 330 gr de farina
- 2 sobres de llevadura Royal
- un pessic de sal
Preescalfar el forn a 180º.
Trocejar els fruits secs (excepte les panses si són de corint), 6'' a vel. 4 i reservar en un bol a part.
Batre el sucre amb els ous, 2' a 37º vel. 5.
Afegir-hi la mantega i barrejar 10'' a vel. 5.
Incorporar-hi la farina, el llevat i la sal i barrejar 10'' a vel. 6
Tirar-hi els fruits secs triturats que tenim a part i barrejar-ho (amb l'espàtula mateix).
Untar un motlle amb mantega i espolvorejar amb farina. Abocar-hi la massa sense omplir-lo més de la meitat, ja que pujarà. Espolvorejar la superfície amb sucre.
Coure durant 30' a 180º.
Presentació: es pot decorar el plum-cake amb un fill de glacejat que va creuant-lo, o bé cobrir-lo (200 gr de sucre llustre, 1 clara d'ou i 1 cullerada de suc de llimona, tot ben barrejat: 8'' a vel. 6).
Suggeriment: posar-hi els fruits secs macerats durant uns dies amb licor (ron, cognac...)
Font de la recepta: llibre Thermomix "Un nuevo amanecer", pàgina 29.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada