dissabte, 1 d’octubre de 2011

Llacets de mermelada de mores

Encara més receptes per acabar la temporada de mores: llacets de mermelada de mores.

Ingredients
  • mermelada de mores (800gr de mores, 400 grde sucre, suc d'una llimona)
  • pasta de full
  • sucre llustre
Elaboració
Si no es té preparada la mermelada, es pot fer barrejant les mores, el sucre i el suc de llimona durant 25' a vel.3 temp. 100º i després afegir 10' més a temperatura Varoma.
Posar el forn a pre-escalfar a 180º.
Es suca tota la planxa de pasta de full amb la mermelada i es talla en rectangles estretets (2-3cm) o triangles.
Els rectangles es dobleguen 2 vegades i els triangles s'enrotllen com un croisant. Es posa al forn durant 15' a 180º. En sortir s'espolvoregen amb sucre llustre (sucre normal triturat 20'' a vel.5-7-9)
Queden unes pastes boníssimes. Poden ser un bon acompanyament del te o cafè de mitja tarda.

Font de la recepta: http://illetapitita.blogspot.com/2009/09/cintes-de-pasta-de-full-amb-melmelada.html

Variant:
Es poden fer galetes de massa quebrada: barrejar 300gr de farina, 125gr de mantega, 70ml d'aigua, 1 culleradeta de sucre i un pessic de sal a vel. 6 durant 15''. Fer-ne una planxa prima amb el corró i cobrir de mermelada. Tallar amb la forma que es vulgui (tires, rodones, quadrats...). Coure al forn durant 20'.