dimarts, 27 de setembre del 2011

Braç de gitano de mores

En acabar l'estiu els camps estan plens de mores. La Carme, que coneix la meva afició a la cuina, me n'ha portat un bon munt i he pogut fer aquest postre: braç de gitano de mores.

















Ingredients:
  • 600 gr de mores
  • suc d'una llimona
  • 200 gr de sucre
  • 3 fulles de gelatina
  • una planxa de pa de pessic (4 ous, 120gr de sucre,vainilla, 120gr farina, sal)
Elaboració:
Si no es disposa de la base de pa de pessic, es pot preparar:
Amb la papallona a la Thermomix, es posen els ous, el sucre i una mica de vainilla i es bat 6' a velocitat 4 a 37º.  Després es posen 6' més a vel. 4 sense temperatura, mentre es preescalfa el forn a 180º. Finalment s'afegeix la farina i un pessic de sal i es barreja 4'' a vel. 3. Surten 2 planxes ben primetes. Ja ho podem coure 7' a 180º.
 Barrejar les mores amb el suc de llimona i coure 5' a vel. 3 i 90º.
Després s'afegeix el sucre i es desfà 5' vel. 3 a 100º.
Muntatge:
S'agafa una planxa de pa de pessic i s'unta tota amb salsa. Després es cargola i es deixa enrotllat amb el mateix paper de forn i es posa a la nevera perquè agafi forma. Es fa el mateix amb l'altra planxa.
Per decorar s'afegeixen 3 fulles de gelatina escorreguda a la salsa que queda i es tira per sobre del braç de gitano enrotllat.
Servir ben fred.


Altres presentacions: en quadrat.

Ampliació: també es pot utilitzar aquesta salsa per amanides o magrets d'ànec.
Font d'inpiració de la recepta: http://www.recetasgratis.net/Receta-de-PASTEL-DE-MORAS-receta-33065.html