dijous, 15 de setembre de 2011

Amanida d'escalivada amb formatge de cabra

Avui preparem un plat estiuenc, dedicat a aquells que no tenim massa gana per dinar els dies calorosos, però que necessitem "complir" amb la rutina diària: "amanida d'escalivada amb formatge de cabra".



Ingredients:
  • un pebrot
  • una esbargínia
  • una dotzena de tomaquets xerry
  • dos talls de formatge rulo de cabra
  • una mica d'olivada (com a salsa)

Elaboració:
Escalivem el pebrot i l'esbargínia, si podem a la barbacoa, sinó al forn o amb una bossa de cocció al microones.
Quan s'hagin refredat els pelem i rentem bé, els tallem longitudinalment, els emplatem i els amanim generosament amb oli i sal.
Prenem el formatge i el desmenucem i escampem per sobre.
Rodegem el plat amb els tomaquets xerry obert per la meitat i cobrim amb una mica d'olivada (es pot desfer amb oli perquè s'escampi més).

Ampliació:
Es pot preparar tot el plat sobre un bon llit de fulles d'enciam, i després decorar amb espàrrecs per sobre.
Per acabar de donar-li consistència, es pot complementar amb tonyina triturada, o bé amb bacallà esqueixat.

Bon profit !