En un dinar d'amics, un plat especial, que es pot preparar amb antel·lació i que admet infinites variants de farciment: el pit de pavó farcit.
Ingredients:
- un pit de pavó gran obert en llibre (800gr aprox)
- 6 talls de formatge cremós
- un carbassó
- mongetes tendres (poden ser de llauna)
- sal i pebre
- 10 talls de bacó
- un paquet d'orellanes (o prunes)
- 500 gr de ceba
- 30 gr d'oli
- 70 gr de mantega
- 50gr de caramel líquid
- un got de vi blanc
- mig got d'aigua
Elaboració:
1r: Preparació del pit farcit:
Fer un llit de bacon sobre un paper film transparent.
Obrir el pit, salpebrar-lo, posar-lo sobre el llit de bacó, i cobrir-lo amb els talls de formatge (sense arribar a les puntes).
Agafar el carbassó i fer-ne 4 talls longitudinals gruixuts amb la pell i tot (i apartar el cor sense pell, que no usarem).
Al llarg del pit, posar-hi 2 talls de carbassó en la part central, cobrir-los amb les mongetes tendres i tancar a sobre amb els altres 2 talls de carbassó.
Enrotllar el pit de pavó al voltant d'aquest fil de farciment, ajudant-se amb el paper film, que ens farà de tancament.
Embolicar-ho tot (carn i film transparent) amb un paper de plata, i posar-ho al recipient Varoma, envoltat d'orellanes. Reservar.
2n: preparació de la ceba confitada:
Escalfar l'oli i la mantega en la thermomix durant 3' a temperatura 100º, vel.1, mentre es pelen les cebes i s'esquarteren.
Afegir-hi la ceba i trocejar 4'' a vel. 5. Després coure durant 10', temperatura Varoma, velocitat cullera amb gir invertit (per a Thermomix antigues: velocitat 1).
3r: cocció del plat:
Afegir la resta d'ingredients a la ceba: vi, caramel, aigua, sal i pebre; i programar 40' més (mateixa temp. i vel.) col·locant el recipient Varoma al damunt.
4r: emplatar:
Una vegada freda la carn, desenvolicar, cortar en rodanxes i servir en una plata o plat amb la ceba i les orellanes al voltant.
Font de la recepta: Sra. Dolors
Variant sense thermomix: lligar el farciment amb cordill de cuinar i posar-ho al forn, amb la resta al voltant i cobrir-ho amb paper d'alumini per assegurar una cocció interior abans d'enrossir-se massa el voltant.
Bon profit !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada