diumenge, 4 de setembre de 2011

Tatin de figues

Avui inaugurem aquest blog de cuina. Per aquesta ocasió hem creat un postre deliciós, típic francès, per aprofitar la gran quantitat i boníssimes figues que hi ha ara al mercat.

Ingredients:
  • mitja dotzena de figues
  • 1 rotlle de pasta de full
  • 100 gr de sucre moreno
  • 20 gr de mantega
  • 2 cullerades d'aigua
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • grans d'anís (per empolvorar)
Elaboració:

- Posar a escalfar el forn a 200º.
- Posar en un bol el sucre, la mantega i l’aigua, i escalfar-lo 2min al microones (o en un pot al foc).
- Remenar per assegurar-se que està ben fos. Tirar-hi el vinagre i acabar de remenar.
- Abocar-ho en un motlle rodó, cobrint el fons.
- Tallar les figues longitudinalment en 4 parts (de la punta a la cua).
- Repartir els quarts de figues sobre el caramel, deixant 1cm buit en tot el perímetre.
- Cobrir amb el disc de pasta de full i resseguir amb els dits tot el perímetre, fent que la pasta arribi fins al fons del motlles.
- Coure al forn 25’ a 200º.
- Treure-ho del forn i esperar uns 5’ abans de girar el pastís (perquè el caramel s’espesseixi), i girar vigilant que regalima (millor posar-se guants que no pas agafadors). Empolvorar amb grans d’anís.

Suggeriment: servir la tatin tèvia acompanyada amb gelat de vainilla.
Font de la recepta: http://www.magazine-avantages.fr/,tatin-de-figues-a-l-anis,120,15277.asp

Esperem que us agradi !!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Montse, moltíssimes felicitats per aquest nou blog tant profitós! Gràcies per la tatin tant deliciosa que vam assaborir ahir i t´animo a que continuïs compartint els teus plats i les teves receptes! Un petó, Sònia