Ingredients:
- mitja dotzena de figues
- 1 rotlle de pasta de full
- 100 gr de sucre moreno
- 20 gr de mantega
- 2 cullerades d'aigua
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- grans d'anís (per empolvorar)
- Posar a escalfar el forn a 200º.
- Posar en un bol el sucre, la mantega i l’aigua, i escalfar-lo 2min al microones (o en un pot al foc).
- Remenar per assegurar-se que està ben fos. Tirar-hi el vinagre i acabar de remenar.
- Abocar-ho en un motlle rodó, cobrint el fons.
- Tallar les figues longitudinalment en 4 parts (de la punta a la cua).
- Repartir els quarts de figues sobre el caramel, deixant 1cm buit en tot el perímetre.
- Cobrir amb el disc de pasta de full i resseguir amb els dits tot el perímetre, fent que la pasta arribi fins al fons del motlles.
- Coure al forn 25’ a 200º.
- Treure-ho del forn i esperar uns 5’ abans de girar el pastís (perquè el caramel s’espesseixi), i girar vigilant que regalima (millor posar-se guants que no pas agafadors). Empolvorar amb grans d’anís.
Suggeriment: servir la tatin tèvia acompanyada amb gelat de vainilla.
Font de la recepta: http://www.magazine-avantages.fr/,tatin-de-figues-a-l-anis,120,15277.asp
Esperem que us agradi !!!
1 comentari:
Montse, moltíssimes felicitats per aquest nou blog tant profitós! Gràcies per la tatin tant deliciosa que vam assaborir ahir i t´animo a que continuïs compartint els teus plats i les teves receptes! Un petó, Sònia
Publica un comentari a l'entrada