dijous, 27 d’octubre del 2011

Xai a les herbes i bolets

El plat que us presentem avui és una carn molt energètica, aromatitzada amb herbes i bolets. Un bon plat per un àpat especial de tardor. Ens comencem a preparar per cel·lebrar la castanyada?

Ingredients:
  • un costellam de xai sencer desossat
  • bolets deshidratats (camagrocs secs)
  • 2 alls
  • 1 pastilla de caldo de carn
  • 2 rametes de romaní i farigola
  • oli, sal i pebre
  • 1l d'aigua i 1 fulla de llorer (pel vapor)
  • verdures variades (patates, mongetes, espàrrecs, carbassó, pastanaga...)
Elaboració:
Hidratar els bolets en remull amb aigua calenta.
Extendre film transparent sobre el marbre i posar el costellam a sobre amb la part grassa a terra.
Col·locar sobre del costellam els alls picats (amb la Thermomix 5'' vel7), les herbes i els bolets tot en filera al mig. Tirar-hi la pastilla de caldo desmenussada, un bon raig d'oli i salpebrar.
Enrotllar el costellam ben apretat amb el film transparent, seguint la direcció de les costelles.
Enrotllar els extrems com un caramel, i tornar a cubrir amb film transparent una segona vegada, perquè quedi ben sellat.
Col·locar la carn en el recipient Varoma, envoltat de patates pelades i a rodantxes.
Distribuïm mitja fulla de llorer trinxadeta i els espàrrecs per sobre.
Posem les mongetes en el cistellet de la Thermomix i l'altra meitat de la fulla de llorer i l'introduïm dins del vas, on hi hem tirat el litre d'aigua.
Deixem coure tot junt durant 40' a temperatura Varoma i velocitat 1.
En acabar aquest temps ho aboquem tot en una plata per anar al forn: desenrotllar la carn amb compte de no cremar-nos i de no perdre ni una gota del suc i distribuïr-hi les verdures al voltant.
Just al moment de servir gratinar durant 15' perquè la pell i el greix de la carn quedin cruixents.
Decorar amb una rameta de romaní fresc.