divendres, 4 de novembre de 2011

Ossobucco

Avui cuinarem un plat de categoria, per celebrar un dia especial com avui: una recepta senzilla de fer, a l'estil més tradicional, que resulta una manera tendríssima de saborejar la carn de vedella. És l'ossobucco de vedella.

Ingredients:
  • un ossobucco per persona
  • 2 cullerades de farina
  • 3 cullerades de llard
  • 1 vas de vi blanc
  • 1 vas de caldo (o d'aigua + 1 pastilla desmenussada)
  • 8 cullerades de salsa de tomaquet
  • julivert
  • ratlladura de llimona
  • sal i pebre
  • patates d'acompanyament (1-2 per persona)
Elaboració:
 S'enfarina la carn i es posa en una cassola on hem escalfat el llard fins a fondre's.
Es daura la carn pels dos costats (uns 10') i s'hi afegeix el vi i el caldo.
Deixar-ho coure durant una hora.
S'hi afegeix el tomàquet i es cou 5 minuts més.
Salpebrar i espolvorejar amb julivert i la ratlladura de la llimona.
Es pot acompanyar amb arròs blanc o amb patates cuites (embolicades amb film transparent i 10' al microones).

Variant escurçada: si no es té tant de temps es pot fer amb ossobuccos de pavo, que redueix el temps de cocció a 20'.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo.
... però celebrar no porta ela geminada, ni micrones hac intercalada.
Aleshores : perfecte

Oli al setrill ha dit...

Gràcies pel matís. Corregit !