dijous, 17 de novembre de 2011

Magret d'ànec amb salsa de poma

Un altre dels meus plats preferits: el magret d'ànec; una carn molt sabrosa, que combina molt bé amb salsa de fruites, en aquest cas amb poma.

Ingredients:
  • magret d'ànec (1/2 per persona)
  • marinada (1 cullerada de salsa de soja, 2 cull. de mel, 1 cull. de vinagre, 2 cull. farina de blat, 1 cull. d'aigua, 2 alls, llavors d'anís)
  • 600 gr de pomes
  • 70gr de mantega
  • 80 gr de sucre moreno
  • 80 gr de panses de corint
  • suc de llimona
  • 150ml vi blanc
  • 1 culleradeta de canyella
  • clau d'espècie
  • mitja cullerada de jengibre molt
  • 1 cullerada de mel
Elaboració:
Es fan diversos talls diagonals a la pell dels magrets d'ànec, profunds fins a arribar a la carn.
Es barregen els ingredients de la marinada en un bol i s'hi posen els pits d'ànec deixant reposar a la nevera mínim 2 hores.

Per la salsa de poma:
Es barregen tots els ingredients amb les pomes pelades i trocejades i es cou tot junt 20' remenant continuament (TMX 20' temp. Varoma, vel. 3).

Es couen els magrets al forn a 220º durant 25' amb la salsa de la marinada, anant-la tirant per sobre. Es recomana posar els magrets amb la part de la pell a sobre. Al final es pot gratinar 3 minuts.

Es serveixen els magrets tallats a filets prims, acompanyats amb la salsa de poma.


Variant escurçada: sense marinar els magrets, es couen al forn o a la planxa directament sense oli (ja deixen anar el seu propi greix) i s'acompanyen amb la salsa de poma.

2 comentaris:

Dr. Josep M Sans ha dit...

Sembla que 220º i 25 min es excessiu. A 180º i 20 min el resultat ha sigut magnífic

ricci ha dit...

La recepta es fa difícil de llegir per la caligrafia empreada. Una llàstima.