divendres, 25 de novembre de 2011

Llom amb all i pastanaga agredolça

El llom és una carn tendra i cuita al vapor queda molt gustosa. Es pot acompanyar de moltes maneres diferents, però avui us presentem amb pastanaga agredolça, que és original i us en podeu guardar per acompanyar altres plats. Els que no acostumeu a menjar alls no us preocupeu, que lo únic que fan és donar més gust al llom.

Ingredients:
  • 1 cinta de llom sencera
  • 10-12 alls
  • 1kg de pastanagues grandetes
  • 600gr d'aigua
  • 4 alls
  • 250gr de vi blanc
  • 8 cullerades de vinagre
  • 8 cullerades de sucre
  • sal i pebre
  • julivert

Elaboració:
Fer foradets a la superfície del llom amb la punxa del ganivet i introduir-hi un all a cada un.
Tallar les pastanagues a rondanxes gruixudetes (ja que sinó es desfarien) i posar-les al cistell.
Posar la cinta de llom al recipient Varoma.
Posar l'aigua al vas de la Thermomix amb una culleradeta de sal. Posar el cistell i el recipient Varoma als seus llocs i programar 25 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
Treure l'aigua del vas i picar-hi els alls 5'' vel. 7.
Afegir-hi el vi, el vinagre, el sucre i una culleradeta de sal i pebre i coure 10º a 100º vel. 1. Sempre amb el recpient Varoma a sobre.
Abocar-hi les pastanagues i coure 15' a temp. Varoma i velocitat cullera, de nou amb el llom a sobre.
Servir el llom a rodantxes gruixudetes, amb les pastanagues al costat, espolvorejat amb julivert.