dijous, 10 de novembre de 2011

Nevadets d'esbargínia

Aquest plat tant ens pot servir tant d'entrant com d'acompanyament de carns. És una manera molt suau de menjar esbargínia, especial per als nens, ja que té forma de montanyeta o pastisset. El títol és "nevadets d'esbargínia", per la seva presentació.


Ingredients:
  • 1 esbargínia (500gr)
  • 1 ceba gran
  • 50ml d'oli
  • 3 ous
  • 1 got de crema de llet
  • 1 llesca de pa de motlle
  • 100gr de formatge de cabra
  • 4 cullerades de tomaquet (o mermelada de tomaquet)
  • mantega
  • sal i pebre
Elaboració:
Es pela i talla a dauets l'esbargínia, i es posa en remull amb aigua i sal (així perd l'amargor).
Es sofregeix la ceba amb l'oli (Thermomix 5' vel. 4 temp. 100º).
Afegir l'esbargínia escorreguda al sofregit i salpebrar. Coure-ho uns 8' (Thmx, 8' a 100º vel. 4).
Batre els ous, la crema de llet, la llesca de pa i aquest sofregit fins que sigui finet (Thmx amb papallona 1' vel. 3).
Preescalfar el forn a 180º.
Untar les 4-6 flameres amb mantega i omplir-les de la pasta d'esbargínia.
Coure al forn uns 20'. Després deixar refredar abans de desemtollar.
Per servir, abocar els flamets en una safata pel forn, posar-hi un tallet de formatge de cabra sobre de cada un i gratinar uns minuts perquè es fongui. Adornar amb el tomàquet. Si és plat únic acompanyar amb amanida i torradetes.