dimecres, 30 de novembre de 2011

Lluç a la marinera

Avui prepararem una recepta de peix, saborosa i lleugera, per cel·lebrar un sopar especial amb amics: Lluç a la marinera.

Ingredients:
  • 100 gr de ceba
  • 250gr de pebrot vermell
  • 30gr de pebrot verd
  • 2 alls
  • 50ml d'oli
  • una llauna de llet de coco (150gr)
  • 1 pastillo de caldo de verdures
  • 400gr de lloms de lluç amb pell
  • llagostins
  • sal i pebre
Elaboració:
* Primer preparem el sofregit de la ceba, els pebrots i l'all:
Pelem la ceba i tallem a quarts.
Treiem el cor dels pebrots i el tallem a rodantxes gruixudes.
Pelem els alls.
Posem totes aquestes verdures a la Thermomix i trocegem 3'' vel. 5. (sense thermomix es pot tallar tot més petit o en juliana directament amb el ganivet).
Afegim l'oli i ho deixem sofregir durant 10', 100º vel. 1.

* Acabem la salsa:
Afegim la llet i la pastilla de caldo i triturem tot 1' vel. 5-10.

* Ara coem el peix al vapor:
Posem la papallona al vas i els lloms de lluç al recipient Varoma (envoltats dels llagostins).
Coem el peix 9' vel. 1 temp. Varoma.

* Per servir més tard (si no ens ho mengem de seguida, sinó que ho hem preparat amb antel·lació):
Posem tot el peix i la salsa en una plata pel forn i hi distribuïm ARA els llagostins (no cal haver-los cuit al vapor).
Només caldrà escalfar al forn uns minuts, depenent si el peix encara està calent o ja està fred de la nevera (amb la safata tapada amb paper de plata).

Suggeriment de reaprofitament:
El suc que us quedi el podeu utilitzar per a preparar una fideuà un altre dia, o simplement com a salsa per un arròs blanc o uns espaguettis.