dilluns, 7 de novembre de 2011

Crema de ceba

Les cremes són un dels meus plats preferits, ja que permet començar un àpat amb un plat calent, però n'hi ha tantes varietats com ingredients hi posem. A més, tot i que requereixen el seu temps de cocció, normalment són molt sencilles de preparar. Avui: crema de ceba.

Ingredients:
  • 750gr de cebes (4 peces aprox)
  • 90ml d'oli
  • 250gr de cava (o vi blanc)
  • 250gr d'aigua
  • 40gr de salsa de soja
  • 60gr de formatgets (4 porcions)
  • 500gr d'aigua
  • alfàbrega o pinyons (per decorar)
Elaboració:
Pelar i tallar la ceba a quarts. Picar-la (Thermomix 7'' vel. 5) i sofregir-la amb l'oli durant 12' (TMX 12' vel. 1 temperatura Varoma).
Afegir-hi el vi i 250gr d'aigua i deixar fer xup-xup fins que la ceba s'hagi begut el suc (TMX 35' temp. Varoma vel. 1).
Afegir-hi la salsa de soja i tornar a deixar evaporar (TMX 20' temp Varoma vel. 2)
Ara hi afegim els 4 formatgets i el mig litre d'aigua i ho barregem tot bé (TMX 1'30'' vel. 8).
Ho decorem amb pinyons torrats a la paella (sense oli) i unes fulles d'alfàbrega.

Variants:
S'hi pot afegir poma en tota l'elaboració amb la ceba.
També es pot decorar amb altres fruits secs torrats i picats (ametlles...).