dimecres, 3 d’octubre de 2012

Vichyssoise (crema de porro)

Avui preparem una crema, que tant ens serveix per menjar freda com calenta, depenent de la temperatura ambiental i si és dinar o sopar.


Ingredients:
  • 40gr de mantega
  • 40ml d'oli
  • 2 o 3 porros (uns 300gr.)
  • 4 o 5 patates (uns 500gr.)
  • 2 o 3 fulles d'enciam (opcional)
  • 1 pot de llet evaporada Ideal
  • 2 pastilles de caldo
  • sal i pebre
  • 500ml d'aigua
  • 1 got de llet (250ml)
  • cibulet picat per adornar

Elaboració:
S'escalfa l'oli i la mantega en una paella (Thmx. 2' a 100º vel. 2).
Mentrestant es talla la part blanca dels porros a rodantxes (la verda es llença) i es trituren (Thmx. 8'' vel. 4).

Es sofregeix el porro durant 5' (Thmx 5', a 100º, vel. 4).
Mentrestant es pelen i parteixen les patates.

S'afegeixen les patates, (l'enciam), la llet, les pastilles i sal i pebre i es tritura tot una mica (Thmx 30'' vel. 5) .

S'afegeix l'aigua i es cou durant 30' (Thmx. 20' a 100º vel. 4 i després 10' a 90º vel. 5).

En acabar la cocció s'hi afegeix un got de llet (i 1 got d'aigua si es vol ben clareta) i es remena bé.

Bon profit !