dissabte, 20 d’octubre de 2012

Escalopes farcides

Avui hem comprat un tall base ben senzill, però l'hem cuinat de manera espectacular: escalopa farcida de carn, bolets i formatge. Una combinació ben original i molt gustosa!


Ingredients:
  • 50gr d'oli
  • 25gr de mantega
  • 6 escalopes
  • 2 cebes (uns 300gr)
  • bolets (frescos, de pot o moixernons secs prèviament remullats)
  • picada: 5 ametlles, 20 pinyons, all i julivert
  • 250gr de picada de porc
  • sal i pebre
  • 1 ou
  • 100gr formatge Idiazabal
  • 1 got de vi blanc (250gr)
Elaboració:
Escalfar l'oli i la mantega 2' a 100º, mentrestant pelar la ceba.
Afegir-hi la ceba a quartos, triturar 20'' a vel. 5, sofregir 10' a
100º vel. 2. Mentrestant preparar la picada.
Afegir-hi els bolets (si són moixernons, ben escorreguts) i estofar 5'.
Mentrestant pelem i tallem el formatge en 6 tires i extenem les
escalopes sobre un paper film transparent.
Un pic està cuit, separar la meitat de la ceba i bolets per
acompanyament, i la resta ho utilitzem per acabar el farcit.
Afegir-hi la picada d'all amb julivert i fruits secs, la carn picada i
salpebrar. Saltejar-ho tot uns 3' a 100º vel. cullera, gir invertit.
Mentrestant batem un ou que afegirem en acabar aquests 3' i barrejarem
3'' a vel. 3.
Farcir les escalopes amb aquesta barreja , posar-hi una tira de
formatge enmig i enrotllar-les.
 
 
Cocció final (a triar entre 2 opcions):
 
opció tradicional: enrotllades amb escuradents o fil de cuinar, rostir-les en
una cassola amb la resta de ceba i bolets i fer xup-xup amb vi blanc
uns 15' (i caldo?)
 
opció thermomix: embolcallades amb paper film, cocció dins del
cistell al vapor, amb la ceba, bolets i vi blanc dins del vas durant 15' a temp. Varoma.
Variants:
- deixar els bolets com a acompanyament final amb la ceba, sense
incloure'ls al farcit
- afegir un tall de bacon sobre l'escalopa i abans del farciment


Qualsevol suggeriment, variant o comentari serà benvingut.