dilluns, 15 d’octubre de 2012

Ossobucco amb verdures

Un plat de categoria, però senzillíssim de fer: ossobucco.


Ingredients
  • 4 talls d'ossobuco (pota de vedella partida a rodantxes)
  • 4 pastanagues
  • 4 cebes
  • 4 tiges d'àpit
  • oli, sal, pebre, farina
  • 1 got de vi (millor blanc)
  • 1/2 litre d'aigua
  • 1 pastilla de caldo

Elaboració
Cobrim el fons d'una cassola amb un dit d'oli d'oliva i escalfem.
Mentrestant salpebrem i enfarinem els talls.
Quan l'oli sigui calent daurem a banda i banda cada tall i reservem
(aprox. 3 minuts per banda).
Mentrestant pelem i tallem la ceba a quarts, les pastanagues per la
meitat i l'àpit a quarts (partits amb les mans, perquè marxin els
fils).
Amb la cassola tapada, sofregim totes les verdures amb l'oli que ha
quedat de fregir els talls (aprox. 15' anant remenant).
Afegim el got de vi a les verdures per acabar de coure-les i evaporar
l'alcohol (3'), ara sense tapa.
 
Mentrestant escalfem el mig litre d'aigua al microones amb la pastilla
de caldo (3').
Afegim la carn (ha de quedar al cul de la cassola, sota les verdures)
i ho cobrim amb el mig litre de caldo.
(Si no queda cobert afegir-hi més aigua calenta amb una altra pastilla
de caldo).
Deixem coure 30' amb la cassola tapada.
Després girem els talls i deixem coure de nou 30' més.
 
Finalment podem afegir-hi una picada d'ametlles i pinyons amb julivert
per sobre, o bé triturar totes les verduretes amb el tourmix per fer
una salsa homogènia.
 
 
Bon profit !